15-10-2010 Mintchokladtårta
Mintchokladtårta med after eight
200 g mörk choklad
200 g smör/margarin
3 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
Chokladglasyr
25 g smör/margarin
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter med matfett.
Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med matfettet i en kastrull på svag värme. Rör om då och då.
Vispa ägg och strösocker poröst. Rör ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall. Blanda matfett, grädde och after eight till chokladglasyren i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylskåp.